Waterschade mobiel

Waterschade aan je mobiel, wat nu?

Oeps, dat was niet de bedoeling… even een duik nemen, maar je mobiel zat nog in je zak. De wateren boden ons massaal verkoeling de afgelopen weken, maar lang niet alle mobiele telefoons zijn bestand tegen (veel) water. Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk weer bereikbaar bent?

Waterbestendig of niet?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mobiele telefoons die waterbestendig zijn. Deze telefoons hebben dan een IP-certificaat, zoals IP67 of IP68. IP67 betekent dat de telefoon dompeldicht is, IP68 dat de telefoon waterdicht is. International protection (IP) wil nog niet zeggen dat jouw mobiele telefoon ook is opgewassen tegen chloorwater in een zwembad of zout zeewater.

Do’s

Is jouw mobiel telefoon toch in aanraking gekomen met water? Misschien valt jouw mobiel nog te redden van zijn verdrinkingsdood. Dit is wat je moet doen:

Leg de telefoon in een luchtdichte bak met rijst! Maar eerst: Zet het toestel direct uit nadat je telefoon zo snel mogelijk uit het water hebt gehaald. Verwijder het hoesje en ontkoppel een eventuele koptelefoon. Haal de simkaart, SD-kaart en indien mogelijk de batterij uit het toestel. Dep de telefoon nog droog met absorberend papier of een schone doek. Leg de telefoon vervolgens 24 tot 48 uur in een bak met rijst.

Don’ts

Onderstaand wat je absoluut niet moet doen met de mobiele telefoon:

– In de zon of op de verwarming leggen
– Aan de oplader doen
– In de magnetron doen
– Aanzetten om te kijken of de telefoon het nog doet
– Schudden of veel bewegen

Niet meer te redden

Valt de telefoon niet meer te redden? Breng hem dan bij ons langs. Dan gaan wij kijken of wij het toestel kunnen repareren zodat je zo snel mogelijk weer kunt bellen en appen met jouw mobiele telefoon.

About the Author

SBS Luijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *